İngiltere Vizesi
İngiltere\'de eğitim alacak öğrenciler için 3 farklı vize türü bulunuyor:

Uzun Dönem Öğrenci Vizesi (Student Visa)

Kısa Dönem Öğrenci Vizesi (Student Visitor Visa)

Extended Student Visa (Tam Türkçe karşılığı ne olabilir?)

Uzun Dönem Öğrenci Vizesi için Gereken Belgeler

Tam öğrenci statüsü kazandıran vize türüdür. Belirli kısıtlamalara tabi olmak kaydıyla yarı zamanlı çalışabilir ve gerekirse kalma sürenizi uzatabilirsiniz.

( 6 ay ve üzeri eğitim almak isteyen öğrenciler içindir.)

•Pasaport fotokopisi

•2 adet fotoğraf

•Online Başvuru Formu

•Appendix Form

•Banka dökümanları (Banka Referans mektubu+hesap dökümleri/hesap cüzdanı)

•CAS Statement

•CAS Statement’ta yer alan tüm belgelerin orjinalleri

1. Öğrencinin İngilizce bildiğine dair belge CEFR B2 seviyesinde ( sertifika veya okuldan alınmış bir yazı olabilir)

2. Son 28 gün içinde bankada duran paranın belgesi(mevduat cüzdanı veya bankanın antetli kağıdına alınmış bir yazı kabul edilir. İngilizce yazılmalıdır.) Hesap öğrencinin veya anne/ babanın adına olmalıdır. (İngilizce Tercüme)

3. Anne babanın hesabının gösterilmesi durumunda sponsorluk yazısı ve kimlik fotokopileri gerekmektedir.(İngilizce tercüme)

•Veliden alınan finansal yazı

•Vukuatlı nüfus kaydı (İngilizce tercüme)

•BEB referans yazısı

•Öğrencinin ailesine ait gelir belgeleri;

Devlet görevlileri için,

1. En az 4 aylık maaş bordrosu ve görev tanım yazısı (İngilizce Tercüme)

2. Banka hesap dökümleri

3. Kredi kartı fotokopisi ve en son ödenen hesap özeti

4. Tapular, araba ruhsatları

5. Kira geliri varsa kira kontratları (İngilizce Tercüme)

Özel sektörde çalışanlar için;

1. Şirkete ait vergi levhası ve imza sirküleri (İngilizceye tercüme)

2. Son 4 aylık SSK hizmet dökümleri (İngilizceye tercüme)

3. En az 4 aylık maaş bordrosu ve görev tanım yazısı (İngilizceye tercüme)

4. Banka hesap dökümleri

5. Kredi kartı fotokopisi ve en son ödenen hesap özeti

6. Tapular, araba ruhsatları

7. Kira geliri varsa kira kontratlar (İngilizceye tercüme)

Serbest meslek sahipleri için;

1. Vergi levhası (İngilizceye tercüme)

2. Ticari sicil gazetesi (İngilizceye tercüme)

3. Faaliyet belgesi (İngilizceye tercüme)

4. İmza sirküleri (İngilizceye tercüme)

5. Şirket bilânçosu (İngilizceye tercüme)

6. Banka hesap dökümleri (İngilizceye tercüme)

7. Kredi kartı fotokopisi ve en son ödenen hesap özeti

8. Tapular, araba ruhsatları

9. Kira geliri varsa kira kontratlar (İngilizceye tercüme)

Emekliler için;

1. Emeklilik maaş bordrosu (İngilizceye tercüme)

2. Banka hesap dökümleri(İngilizceye tercüme)

3. Kredi kartı fotokopisi ve en son ödenen hesap özeti(İngilizceye tercüme)

4. Tapular, araba ruhsatları (İngilizceye tercüme)

5. Kira geliri varsa kira kontratlar (İngilizceye tercüme)

Kısa Dönem Öğrenci Vizesi için Gereken Belgeler;

Bu vize türünde öğrenci olarak değil, ziyaretçi olarak görüleceğinizden çalışmanız ya da ziyaretinizi uzatmanız mümkün değildir.

(6 aya kadar eğitim görecek öğrenciler için)

•Pasaport fotokopisi

•2 adet fotoğraf

•Online Başvuru Form (VAF1D)

•Okuldan gelen kabul mektubu + fatura ( aslı & fotokopisi)

•Öğrenci iseniz öğrenci belgesi, eğitim belgeleri (aslı & fotokopisi)

•İngilizce bilginizi gösteren kanıt

• İngiltere’den sponsorluysanız davet yazısı (aslı & fotokopisi), İngiltere’de maddi durum

gösteren kanıtlar ( aslı & fotokopisi), sponsorun adresini kanıtlayıcı belgeler, banka

dökümü, elektrik + su faturaları ( aslı & fotokopisi), pasaport fotokopisi, başvuru sahibinin

hangi tarihler arasında evinde konaklayacağını belirten bir dilekçe

•Konaklama konusunda kalınacak adres gösterilmesi şarttır (otel, hostel rezervasyonu vs.)

•Uçak bileti rezervasyonu

• 18 yaşının altında veli ile seyahat etmeyen tüm öğrenciler yanlarında seyahat etmelerine

izin verdiklerini teyit eden noter tasdikli muvafakatname bulundurmalı ( aslı & fotokopisi)

• Erkek müracaatçılar askerlik durumlarını açıklayıcı belge getirmelidirler. (fotokopileri

yeterlidir.)

•BEB Referans mektubu

•Öğrencinin ailesine ait gelir belgeleri;

Devlet görevlileri için,

1. En az 4 aylık maaş bordrosu ve görev tanım yazısı (İngilizce Tercüme)

2. Banka hesap dökümleri

3. Kredi kartı fotokopisi ve en son ödenen hesap özeti

4. Tapular, araba ruhsatları

5. Kira geliri varsa kira kontratları (İngilizce Tercüme)

Özel sektörde çalışanlar için;

1. Şirkete ait vergi levhası ve imza sirküleri (İngilizceye tercüme)

2. Son 4 aylık SSK hizmet dökümleri (İngilizceye tercüme)

3. En az 4 aylık maaş bordrosu ve görev tanım yazısı (İngilizceye tercüme)

4. Banka hesap dökümleri

5. Kredi kartı fotokopisi ve en son ödenen hesap özeti

6. Tapular, araba ruhsatları

7. Kira geliri varsa kira kontratlar (İngilizceye tercüme)

Serbest meslek sahipleri için;

1. Vergi levhası (İngilizceye tercüme)

2. Ticari sicil gazetesi (İngilizceye tercüme)

3. Faaliyet belgesi (İngilizceye tercüme)

4. İmza sirküleri (İngilizceye tercüme)

5. Şirket bilânçosu (İngilizceye tercüme)

6. Banka hesap dökümleri (İngilizceye tercüme)

7. Kredi kartı fotokopisi ve en son ödenen hesap özeti

8. Tapular, araba ruhsatları

9. Kira geliri varsa kira kontratlar (İngilizceye tercüme)

Emekliler için;

1. Emeklilik maaş bordrosu (İngilizceye tercüme)

2. Banka hesap dökümleri(İngilizceye tercüme)

3. Kredi kartı fotokopisi ve en son ödenen hesap özeti(İngilizceye tercüme)

4. Tapular, araba ruhsatları (İngilizceye tercüme)

5. Kira geliri varsa kira kontratlar (İngilizceye tercüme)

Extended Study Visa için Gereken Belgeler;

10 Ocak 2011 tarihinden itibaren uygulamaya konulan vize türüdür. Bu vize türü 6–11 ay arası yalnızca İngilizce dil eğitimi alacak öğrenciler için geçerlidir. Öğrencilere çalışma hakkı sağlamaz.

(6 -11 aya kadar eğitim görecek öğrenciler için)

•Pasaport fotokopisi

•2 adet fotoğraf

•Online Başvuru Form (VAF1D)

•Okuldan gelen kabul mektubu + fatura ( aslı & fotokopisi)

•Öğrenci iseniz öğrenci belgesi, eğitim belgeleri (aslı & fotokopisi)

•İngilizce bilginizi gösteren kanıt

• İngiltere’den sponsorluysanız davet yazısı (aslı & fotokopisi), İngiltere’de maddi durum gösteren kanıtlar ( aslı & fotokopisi), sponsorun adresini kanıtlayıcı belgeler, banka dökümü, elektrik + su faturaları ( aslı & fotokopisi), pasaport fotokopisi, başvuru sahibinin hangi tarihler arasında evinde konaklayacağını belirten bir dilekçe

•Konaklama konusunda kalınacak adres gösterilmesi şarttır (otel, hostel rezervasyonu vs.)

•Uçak bileti rezervasyonu

• 18 yaşının altında veli ile seyahat etmeyen tüm öğrenciler yanlarında seyahat etmelerine izin verdiklerini teyid eden noter tasdikli muvafakatname bulundurmalı ( aslı & fotokopisi)

• Erkek müracaatçılar askerlik durumlarını açıklayıcı belge getirmelidirler. (fotokopileri yeterlidir.)

•BEB Referans mektubu

•Öğrencinin ailesine ait gelir belgeleri;

Devlet görevlileri için,

1. En az 4 aylık maaş bordrosu ve görev tanım yazısı (İngilizce Tercüme)

2. Banka hesap dökümleri

3. Kredi kartı fotokopisi ve en son ödenen hesap özeti

4. Tapular, araba ruhsatları

5. Kira geliri varsa kira kontratları (İngilizce Tercüme)

Özel sektörde çalışanlar için;

1. Şirkete ait vergi levhası ve imza sirküleri (İngilizceye tercüme)

2. Son 4 aylık SSK hizmet dökümleri (İngilizceye tercüme)

3. En az 4 aylık maaş bordrosu ve görev tanım yazısı (İngilizceye tercüme)

4. Banka hesap dökümleri

5. Kredi kartı fotokopisi ve en son ödenen hesap özeti

6. Tapular, araba ruhsatları

7. Kira geliri varsa kira kontratlar (İngilizceye tercüme)

Serbest meslek sahipleri için;

1. Vergi levhası (İngilizceye tercüme)

2. Ticari sicil gazetesi (İngilizceye tercüme)

3. Faaliyet belgesi (İngilizceye tercüme)

4. İmza sirküleri (İngilizceye tercüme)

5. Şirket bilânçosu (İngilizceye tercüme)

6. Banka hesap dökümleri (İngilizceye tercüme)

7. Kredi kartı fotokopisi ve en son ödenen hesap özeti

8. Tapular, araba ruhsatları

9. Kira geliri varsa kira kontratlar (İngilizceye tercüme)

Emekliler için;

1. Emeklilik maaş bordrosu (İngilizceye tercüme)

2. Banka hesap dökümleri(İngilizceye tercüme)

3. Kredi kartı fotokopisi ve en son ödenen hesap özeti(İngilizceye tercüme)

4. Tapular, araba ruhsatları (İngilizceye tercüme)

5. Kira geliri varsa kira kontratlar (İngilizceye tercüme)

*Türkçe belgelerin tümünün yeminli tercümandan tercüme edilmesi zorunludur.

*Tüm orijinal belgelerle birlikte fotokopileri de dâhil edilmelidir.

*Bankadan alınacak referans mektubunun banka tarafından temin edilip edilmeyeceğinin tespiti

önceden yapılmalıdır.